PERNÍKY NA OZDOBU

  • 1 kg hladké mouky

  • 0,375 g mletého cukru

  • 100 g sádla

  • 150 g medu

  • 3 celá velká vejce

  • 2 žloutky

  • 2 kávové lžičky mleté skořice

  • 2 kávové lžičky perníkového koření

  • 2 kávové lžičky jedlé sody

 

POSTUP :

  1. Na mírném plameni rozpustíme sádlo s medem. Do vlažného tuku s medem přidáme vejce, žloutky, skořici, perníkové koření a sodu.

  2. Přesijeme mouku a ¼ necháme bokem ( přidáváme dle potřeby)

  3. Do mísy dáme mouku, cukr, vlažný tuk se všemi přísadami a vypracujeme tuhé těsto. Necháme ho pár hodin odpočinout.

  4. Poté z něj vykrajujeme potřebné tvary, které potřeme rozšlehaným celým vejcem s mlékem.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení potíráme rozšlehaným bílkem, aby se perníčky leskly.

  6. Vychladlé perníčky zdobíme polevou, kterou si připravíme tak, že ušleháme sníh z 1 bílku a přidáme 150 g mletého cukru.


Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.